TIETÄJÄPÄIVÄT 2024 JULKAISTU!

Pielisen Tietäjäkeskus ry. järjestää Tietäjäpäivät Tarina-ahossa, Kelvänsaaressa, 20.-21.7.2024. Tapahtuma on nyt julkaistu. Ilmoittautuminen tapahtumaan ja työpajoihin alkaa 22.2.2024.

Tietäjäpäivien tavoite on kokoontua yhteen kaikkien kiinnostuneiden kesken keskustelemaan tietäjyydestä elävänä kulttuuriperintönä ja sen merkityksestä nykypäivänä. Tietäjäpäivien aikana pääsemme myös toteuttamaan ja kehittämään taitojamme monipuolisten työpajojen äärellä, halusitpa oppia lisää tulen taiasta, valmistaa uuden instrumentin, kerätä yrttejä, laulaa runoja tai itkeä ääneen.

Shamaaniviulisti Tuomas Rounakari nostattaa sielujamme kesäisen Pielisen äärellä, ja voimme myös vain rentoutua ja tanssia yhdessä. Savusauna lämpeää, ja tunnemme löylyn. Tietäjäpäivät-tapahtuma on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa tulla mukaan. 

Tietäjäpäivien työpajojen teemat ovat “väen voiman” äärellä - opimme kokemuksellisesti lisää luonnollisestä väestä, mitä työstämme voi virrata ja jaamme oppimaamme toisillemme. 

Tietäjäpäivien avauksen jälkeen kuulemme  puheenvuoroissa ajatuksia tietäjyydestä elävänä kulttuuriperinteenä ja tietäjyyden paikasta nyky-yhteiskunnassa. 

Avajaispuheenvuorot::

  • kulttuurientutkija, taiteilija Outi Leiskuma

  • kulttuurintutkija, uskonnontutkija, dosentti Jaana Kouri

  • runoilija Ukko Kärkkäinen

Avauspuheenvuorojen jälkeen siirrymme paneelikeskusteluun. Paneeliin  on kutsuttu yllämainittujen lisäksi: 

  • Kirjailija Kaisa Peltola

  • Karhun kansan edustaja Miika Vanhapiha

  • Yrtti-asiantuntija, Sydänlanka ry:n puheenjohtaja Jenni Örn

  • Elokuvaohjaaja, Heinäveden muinaisseuran puheenjohtaja Mikko Keinonen

  • Taivaannaula ry:n hiisihankkeen vastaava, pohjoismaisen folkloristiikan väitöskirjatutkija  John Björkman

  •  Perinnekouluttaja, runonlauluja, Pielisen Tietäjäkeskus ry:n perustajajäsen Eero Peltonen

  • Kirjailija, Kalevan nainen Helena Nuutinen (TBC)

Paneelikeskustelun vetää Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja Helena Karhu. 

Lisäksi järjestämme työpajoja, joista voit lukea lisää alla olevasta alustavasta ohjelmasta.  Työpajojen pitäjinä ovat Eero Peltonen, Miika Vanhapiha, Jenni Örn, Juha Kuosmanen, Helena Nuutinen (TBC), Tuomas Rounakari ja Kaisa Peltola. Voit osallistua kolmeen 2-3 tuntia kestävään työpajaan viikonlopun aikana. Työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Tapahtumaa tukee:

Previous
Previous

Kuppauskurssista maakunnan lehdissä

Next
Next

Harmaasuden haastattelu